01mrt
Aan: 1 maart 2023 In: Acquisities

Wehlton wordt onderdeel van Blim Groep, waarmee de positie in het retailkanaal wordt versterkt. DIB Zonwering en Wehlton zullen de krachten bundelen, voor een nog krachtigere en meer complete organisatie. ”We gaan samen verder om nog betere producten aan te bieden en de service naar een nog hoger niveau te tillen,” aldus Etienne Heemskerk, directeur van Wehlton en nu ook directeur voor beide merken. ”We benutten elkaars netwerk en expertise en versterken daardoor.”

De ruim 1000 verkooppunten, die de Wehlton/DIB combinatie in Nederland en België heeft, kunnen volgens Etienne rekenen op een nog betere expertise. ”De voordelen zijn reuze; een grotere binnendienst die gaat zorgen voor een nog betere bereikbaarheid en een buitendienst met onder andere 6 rayonmanagers die klaar staan om alle vragen te beantwoorden. Natuurlijk een uitbreiding van de collecties waarbij de uitgebreide Shutter collectie beschikbaar is voor DIB partners en de scherp geprijsde Dibli en plissé collectie tezamen met de horren voor de Wehlton partners. En nog veel meer!”

Op het praktische gebied houdt de nieuwe samenwerking in dat de medewerkers van Wehlton en DIB Zonwering gezamenlijk per 1 april 2023 een nieuw pand zullen betrekken in Obdam. ”Daar wij al regio collega’s met een gelijke cultuur zijn, is de stap om samen te gaan een kleine. Wij betrekken op korte termijn samen onze nieuwe locatie aan de Braken 16 te Obdam om onze partners optimaal te kunnen blijven bedienen.” ”In samenspraak met de klant gaan we onze kracht meer verfijnen, zoals het polijsten van een ruwe diamant. Dit jaar gaan we meer inzetten op deze drie-eenheid: Wehlton/DIB – partner – consument. We zijn druk aan het werk om onze nieuwe showroom en trainingsruimte te bouwen waar we straks onze partners kunnen ontvangen voor training in Shutters, Domotica, Horren, Plisse’s en Dibli’s,” besluit Etienne.