Over ons

Committed Capital, opgericht in 2008, is een private equity investeringsmaatschappij. Wij werken samen met ervaren ondernemers om hen te helpen het volledige potentieel van hun bedrijf te benutten door de strategische, commerciële, operationele en uitvoerende capaciteiten uit te breiden.

Wij investeren in Nederlandse MKB-bedrijven met een bewezen verdienmodel, sterk concurrentievermogen en stevige groeiambities. Wij leveren toegevoegde waarde door het bouwen van winnende teams die de verdere ontwikkeling en toekomstige expansie van het bedrijf stimuleren.

Onze kernwaarden

Entrepreneur
first

Wij helpen ondernemers het volledige potentieel te benutten

Wij brengen een ondernemersmentaliteit en een sterke focus

We richten ons op groei

We zijn vastberaden en veerkrachtig, en hebben schrammen als bewijs

Genuine

We hebben de moed om ons te committeren

We zijn zelfbewust en leren van onze fouten

We vinden balans en genieten van wat we doen

We verbeteren voortdurend onze vaardigheden in het streven naar perfectie

Trusted

We communiceren met eerlijkheid en openheid

Het juiste doen voor de ondernemer heeft onze prioriteit

Wij respecteren het vertrouwen van ondernemers

We zijn wendbaar en nemen weloverwogen beslissingen

Money is a
commodity

Wij begrijpen de waarde van geld

We investeren in mensen die waarde creëren

We ontwerpen en creëren de voorwaarden om mensen te laten slagen

We bouwen waarde op lange termijn

Onze waarde drijvers

Wij zijn sociale rekenaars. We investeren in ondernemingen die net als wij geloven in de kracht van hun mensen. Wij zijn gericht op groeiende ondernemingen met een intrinsieke ambitie. De onderneming kan zich focussen op de kerntaken en wij geven ondersteuning op organisatorisch vlak. Zo creëren we samen duurzame groei.

Strategie


Op het moment van de transactie analyseren we de organisatie, de markt en de groeimogelijkheden. Samen stellen we de langetermijnstrategie op. We zorgen ervoor dat de strategie wordt omgezet in een uitvoerbaar plan met een duidelijke operationele agenda. Wij leveren significante waarde op strategisch en operationeel niveau met als doel het oplossen van de knelpunten die de groei van de onderneming beperken.

Team


De belangrijkste succesfactor van bedrijven is de kwaliteit van het menselijk kapitaal. Met dat in het achterhoofd ondersteunen wij bij de bouw van een winnend team en helpen wij om een duidelijke organisatiestructuur te schetsen dat gereed is voor toekomstige groei. Een duidelijke langetermijnstrategie in combinatie met een winnend team is de basis voor succes.

Groei


We hebben ruime ervaring in het opschalen van bedrijven met een EBITDA tussen €1 – €4 miljoen naar €5 – €10 miljoen EBITDA. De belangrijkste drijfveer hiervoor is de operationele groei. Kenmerkend is onze ondernemende aanpak, met de bereidheid en het enthousiasme om (markt)kansen te grijpen.