13mrt
Aan: 13 maart 2019 In: Team

Eersel (Noord-Brabant), 13 maart 2019 – Rens Schoenmakers (52) begint per 1 april 2019 als nieuwe CEO van FYEO Medical, de oogkliniek voor brilvervangende behandelingen, zoals ooglaseren. Hij volgt Paul Holtmann, de oprichter van FYEO Medical, op die als adviseur betrokken blijft bij de onderneming.

FYEO Medical biedt met ruim 40 medewerkers brilvervangende chirurgie zoals onder andere ooglaseren en implantlenzen. FYEO Medical is de grootste kliniek voor onverzekerde refractieve chirurgie in Nederland.

Rens zal in nauwe samenwerking met de aandeelhouders, onder wie oprichter Paul Holtmann en investeerder Committed Capital, de volgende stap in de groei van het bedrijf realiseren, nadat FYEO Medical zich sinds de oprichting in 2002 heeft ontwikkeld tot een kliniek met een leidende positie in een groeiende markt. Committed Capital heeft het afgelopen jaar samen met Paul Holtmann gewerkt aan investeringen in de capaciteit en het neerzetten van een ervaren managementteam om het aantal behandelingen te vergroten en internationaal uit te breiden.


Rens Schoenmakers:

“Ik heb enorm veel zin aan de slag te gaan bij FYEO Medical, een bedrijf dat groei en klantgerichtheid in het DNA heeft en de afgelopen jaren een indrukwekkende groeispurt heeft laten zien. FYEO Medical is een ambitieus bedrijf met een duidelijke groeistrategie en een bewezen verdienmodel. FYEO is voor mij daarom een logische keuze.”

Paul Holtmann:

“Ik heb de afgelopen zestien jaar met veel plezier dit bedrijf opgebouwd en kijk ernaar uit als externe adviseur betrokken te blijven. Ik heb er alle vertrouwen in dat Rens met zijn expertise en de steun van Committed Capital succesvol zal zijn in de volgende fase van de ontwikkeling van het bedrijf.”

Rens heeft twintig jaar ervaring als leidinggevende in de zorg bij zowel startups als middelgrote bedrijven. Hij was hiervoor CEO van Welzorg Nederland, een bedrijf dat zich specialiseert in revalidatiehulpmiddelen voor ouderen en mensen met een beperking. Ook gaf hij ruim tien jaar leiding aan de Mobility-afdeling van Handicare, een wereldwijde onderneming op het gebied van producten en dienstverlening voor de thuiszorg. Rens is als mentor en coach verbonden aan YES!Delft en Rockstart.


Over FYEO Medical

FYEO Medical, een compleet ingerichte oogkliniek voor brilvervangende behandelingen, is in 2002 opgericht door Paul Holtmann. FYEO Medical berust op drie belangrijke pijlers: eerlijkheid, comfort en het beste resultaat. Inmiddels staat FYEO Medical bekend als één van de meest innovatieve klinieken van de Benelux met zeer compleet uitgeruste onderzoekskamers, een OK voor laserbehandelingen met vier verschillende lasers en een OK voor lensimplantaties.