GoconnectIT

GOconnectIT ontwikkelt en verkoopt innovatieve softwareoplossingen en projectmanagementdiensten voor de kabel- en leidingenbranche. Het bedrijf ondersteunt langetermijnprojecten en ontwikkelt meerdere gespecialiseerde softwareproducten voor dataregistratie van ondergrondse leidingen en kabels. GOconnectIT is marktleider in Nederland met het grootste aandeel langetermijncontracten met nationale bouwfirma’s en regionale overheden.

GoconnectIT is marktleider op het gebied van SaaS softwareoplossingen voor de markt in ondergrondse kabels en leidingen.

Jaar 2009
Status voormalig
Website www.goconnectit.nl

GoConnectIT

Strategie

De ontwikkeling van een traditioneel projectmanagementbedrijf naar een innovatief software- en servicebedrijf is de eerste uitdaging in het strategische proces. Daarbij werd de ontwikkeling van de software geoutsourced naar een professionele partij waardoor de kwaliteit en go-to-market snelheid sterk toenamen. Als laatste is sterk ingezet op expansie naar het buitenland.

Team

Essentieel voor de transitie naar een software- en servicebedrijf was versterking van het management team en opvolging van de huidige twee eigenaren. Direct na de investering in 2009 werd een professioneel managementteam gevormd. Mede dankzij een significant aandeel in het bedrijf was het management gedreven de transitie en groei van GOconncectIT vorm te geven.

Groei

De transitie van projectmanagement- bedrijf naar softwarebedrijf is succesvol verlopen wat resulteerde in stabiele en repeterende omzet. Sinds de samenwerking is een sterke omzet- (2x) en EBITDA (2x) groei gerealiseerd. Dit alles heeft geresulteerd in een succesvolle verkoop van GoConnectIT aan Main Capital Partners in 2017.