DataExpert

DataExpert is de kennis- en technologiepartner op het gebied van (cyber)criminaliteitsbestrijding en databeveiliging met een leidende positie op zowel de overheids- als de zakelijke markt. DataExpert ondersteunt haar klanten met een mix van expertise, innovatieve software, training en support.

DataExpert levert producten en diensten ter bestrijding van (computer)criminaliteit, fraude, incident response en incident management voor de overheid en bedrijfsleven.

Jaar 2012
Status huidig
Website www.dataexpert.nl

strategie committed capital Strategie

Als marktleider op het gebied van criminaliteitsbestrijding voor opsporingsdiensten kreeg DataExpert in toenemende mate te maken met nieuwe opportunities uit de cyber security hoek in zowel de overheids- als de zakelijke markt. Daarnaast ontstond er steeds meer vraag naar het leveren van meer kennis, expertise en daarmee toegevoegde waarde voor de partners van DataExpert. Als onderdeel van het strategisch plan heeft DataExpert in de afgelopen jaren een sterke propositie ontwikkeld op cyber security markt met specifieke kennis rondom domeinen als GDPR, incident response en databeveiliging. DataExpert wordt dan ook door zowel de overheids- als zakelijke markt gezien als dé kennis- en technologiepartner op het gebied van criminaliteitsbestrijding en databeveiliging.

robbert bakker, dataexpert

Team

Onmiddellijk na de toetreding als aandeelhouder is de opvolging van de voormalige DGA in gang gezet. Parallel is het management team verder versterkt en is de organisatie in de volle breedte gegroeid waarbij nadruk ligt op het leveren van added value aan haar klanten en business partners.

Committed Capital investeert in duurzame ontwikkeling en groei met een scherp oog voor de mensen die dit moet realiseren. – Robbert Bakker, Managing director

Groei

Uitgangspunt van de strategie is de voortdurende ontwikkeling en uitbouw van de toegevoegde waarde diensten aan zowel de klanten als de leveranciers van DataExpert. Sterke groei is gerealiseerd in diensten en oplossingen rondom cyber security, zijn de trainingsactiviteiten versterkt door overname van het digitaal trainingsbureau DiEx en zijn de activiteiten uitgebreid naar nieuwe omringende landen.