06mrt
Aan: 6 maart 2020 In: Geen onderdeel van een categorie

Amsterdam, 6 maart 2020 – Committed Capital en Vision Oogzorg B.V. hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de overname van de activiteiten van Vision Ooglaseren, een oogkliniek voor refractiechirurgie met vestigingen in Amsterdam en Eindhoven. In 2018 nam Committed Capital al een meerderheidsbelang in FYEO Medical, één van de meest vooruitstrevende privéklinieken voor ooglaserbehandelingen, lensimplantaties en ooglidcorrecties in Europa.

Vision Ooglaseren biedt met een gespecialiseerd team van 30 medewerkers brilvervangende ooglaserbehandelingen en heeft al meer dan 15.000 behandelingen succesvol uitgevoerd. Vision Ooglaseren was vijftien jaar geleden een van de eerste ooglaserklinieken in Nederland en de oogartsen van de kliniek behoren tot de beste refractiechirurgen van het land.

Committed Capital richt zich bij participaties op ambitieuze MKB-bedrijven. Committed Capital onderscheidt zich van andere kapitaalverstrekkers door het vermogen om winnende teams te creëren bij haar portfoliobedrijven, waarbij het management voor een zekere periode aan het bedrijf verbonden blijft. Deze participatie past binnen de strategie van Committed Capital om additionele oogklinieken op te zetten en FYEO Medical uit Eersel, dat in 2018 werd overgenomen, naar de volgende groeifase te brengen. De investering wordt gedaan uit het tweede fonds van Committed Capital.

Albert van der Wal, partner bij Committed Capital: “De markt waarin Vision Ooglaseren opereert, biedt een enorm groeipotentieel. Steeds meer mensen die een bril of lenzen dragen – alleen in Nederland zijn dat er al meer dan acht miljoen – willen hier vanaf en zijn bereid daarvoor een medische behandeling te ondergaan. Wij zijn onder de indruk van de sterke reputatie voor ooglaseren die Gerlinde Kroeze en haar team de afgelopen vijftien jaar in de regio Amsterdam en Eindhoven hebben opgebouwd.”

Rens Schoenmakers, CEO bij FYEO Medical, vult aan: “Wij kijken ernaar uit consumenten samen met Vision Ooglaseren meer innovatieve alternatieven voor een bril te bieden, dichtbij huis. En het fundament voor verdere expansie te versterken, waarbij we onze blik ook over de grens zullen gaan richten.”

Gerlinde Kroeze, directeur bij Vision Ooglaseren: “Ik ben trots op de expertise en reputatie die we de afgelopen vijftien jaar met Vision Ooglaseren hebben opgebouwd en kijk er nu naar uit samen met FYEO Medical en Committed Capital de volgende fase van groei in te zetten. We gaan profiteren van elkaars expertise en als je kijkt naar de potentiële omvang van de markt, heb ik er alle vertrouwen in dat we met de steun van Committed Capital een volgende stap kunnen zetten.”