24jul
Aan: 24 juli 2018 In: Acquisities

Amsterdam, 24 juli 2018 – Committed Capital en FYEO Medical B.V. (“FYEO Medical”) hebben overeenstemming bereikt over een meerderheidsparticipatie in FYEO Medical, een oogkliniek voor refractieve chirurgie in Eersel.

FYEO Medical biedt met ca. 40 medewerkers brilvervangende chirurgie aan op het gebied van onder andere ooglaseren en implantlenzen. FYEO Medical is de grootste kliniek voor onverzekerde refractieve chirurgie in Nederland.

Committed Capital richt zich bij participaties op ambitieuze MKB-bedrijven. Committed Capital onderscheidt zich van andere kapitaalverschaffers door het vermogen om winnende teams te creëren bij haar portfolio companies, waarbij de Directeur-Grootaandeelhouder (DGA) voor een zekere periode aan het bedrijf verbonden blijft. Deze participatie past binnen de strategie van Committed Capital om MKB-ondernemingen met groeipotentieel, een bewezen verdienmodel en sterk concurrentievermogen naar de volgende ontwikkelings-/groeifase te brengen. De investering wordt gedaan uit het tweede fonds van Committed Capital.

Albert van der Wal, partner bij Committed Capital: “De markt waarin FYEO Medical opereert, biedt een enorm groeipotentieel. In Nederland alleen al dragen meer dan tien miljoen mensen een bril of lenzen. Daarnaast zijn wij onder de indruk van de diepe, specifieke sectorkennis van Paul Holtmann. Wij kijken ernaar uit samen met hem een sterk team neer te zetten dat het fundament vormt voor de volgende fase van expansie. Onze ambitie is onder andere additionele klinieken in Nederland en het buitenland op te zetten.”

Paul Holtmann, oprichter van FYEO Medical: “Ik heb met veel motivatie en overtuiging de afgelopen vijftien jaar dit bedrijf opgebouwd en kijk er naar uit samen met Committed Capital de komende periode als algemeen directeur de volgende groeifase in te zetten. Als je kijkt naar de potentiële omvang van de markt en de jaarlijkse groei die we doormaken heb ik er alle vertrouwen in dat we met de expertise en steun van Committed Capital een volgende stap kunnen zetten.”

– EINDE –
Persbericht in PDF

Voor meer informatie

CFF Communications
Suzanne Bakker | Jan van Ewijk
+31 (0)20 575 4023 | +31 (0)20 575 4011
suzanne.bakker@cffcommunications.nl | jan.vanewijk@cffcommunications.nl

Over Committed Capital

Committed Capital is een private-equity-investeerder in MKB-bedrijven met een bewezen verdienmodel, sterk concurrentievermogen en stevige groeiambities. De focus in het toevoegen van waarde aan de onderneming daarbij ligt op het bouwen van een management team dat in staat is om de groeistrategie uit te voeren. De ondernemingswaarde van bedrijven waarin wordt geïnvesteerd ligt tussen de €5m en €20m. Committed Capital heeft momenteel zeven werknemers, is sterk groeiend en is gevestigd te Amsterdam. Ga voor meer informatie naar committedcapital.nl.

Over FYEO Medical

FYEO Medical, een compleet ingerichte oogkliniek voor brilvervangende behandelingen, is in 2002 opgericht door Paul Holtmann. FYEO Medical berust op drie belangrijke pijlers: eerlijkheid, comfort en het beste resultaat. Inmiddels staat FYEO Medical bekend als één van de meest innovatieve klinieken van de Benelux met zeer compleet uitgeruste onderzoekskamers, een OK voor laserbehandelingen met vier verschillende lasers en een OK voor lensimplantaties. Ga voor meer informatie naar fyeomedical.nl.