11sep
Aan: 11 september 2019 In: Geen onderdeel van een categorie

Amsterdam, September 2019 – Committed Capital neemt een belang in CleanProfs, de marktleider in Nederland op gebied van duurzame containerreiniging en -hygiëne. Committed Capital zal de oprichter, die aanblijft als aandeelhouder, ondersteunen met de voortgaande professionalisering en groeiambities in Nederland en daarbuiten. Er werken zo’n 70 FTE bij CleanProfs, dat is gevestigd in Wateringen.

CleanProfs biedt periodieke reiniging van afvalcontainers op abonnementsbasis aan voornamelijk huishoudens en het mkb. Containers worden maandelijks gereinigd op dezelfde dagen dat de gemeente de containers leegt. Dit gebeurt met duurzame, gepatenteerde reinigingsvoertuigen die in plaats van schadelijke chemicaliën gebruik maken van water onder hoge druk met een afbreekbaar citroen- en dennenextract. Het afvalwater wordt ter plaatse gereinigd door middel van een filtersysteem en kan daardoor gebruikt worden voor 150 reinigingen per dag. Vanuit zeven logistieke centra biedt CleanProfs volledige dekking in Nederland. Data spelen een belangrijke rol bij de dagelijkse bedrijfsvoering, die dankzij zelfontwikkelde software sterk geautomatiseerd is, bijvoorbeeld bij het real-time bepalen van de meest efficiënte schoonmaakroutes.

Albert van der Wal, partner bij Committed Capital: “Containerreiniging is bij veel Nederlandse huishoudens een latente behoefte. Het reinigen van je afvalcontainer is immers tijdrovend en vies. Er is een grote, nog onbeantwoorde vraag naar deze dienst waarin wij samen met CleanProfs willen voorzien. Wij zijn onder de indruk van de groei die CleanProfs de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en wij zien ruime kansen voor verdere ontwikkeling van de organisatie.”

Saïd Ayat, oprichter van Cleanprofs: “CleanProfs heeft zich ontwikkeld tot een professionele organisatie met meer dan 70 medewerkers gespecialiseerd in duurzame containerreiniging. Committed Capital brengt ons de expertise en het netwerk om verder te kunnen groeien. Ik kijk ernaar uit samen met Committed Capital de volgende fase in te gaan.”

De komende jaren zal worden geïnvesteerd in onder meer klantacquisitie (organisch en door buy & build), internationale uitbreiding en de verdere ontwikkeling van de zakelijke propositie. Op korte termijn zal nieuw management worden geworven om Committed Capital en de oprichter te ondersteunen bij de realisatie van de groeiambities. 

Over Cleanprofs

CleanProfs is dé Nederlandse specialist in afvalcontainer-hygiëne en reiniging. Met gebruik van eigen, natuurfris bronwater reinigt CleanProfs GFT-, Rest- en DUO- afvalcontainers, zonder gebruik van chemicaliën. Dit unieke proces is door ons eigen innovatielab ontwikkeld en garandeert naast milieuvriendelijkheid efficiëntie en concurrerende abonnementen. Vanuit zeven logistieke servicepunten verzorgt Cleanprofs zo’n 12.000 reinigingen per dag.