27mrt
Aan: 27 maart 2021 In: Acquisities, Acquisities

Het Europese merkbetalingsbedrijf  Recharge.com heeft vandaag aangekondigd dat het € 10 miljoen heeft opgehaald in een schuldfinancieringsronde en een van Europa’s toonaangevende fintech-ondernemers heeft benoemd tot nieuwe niet-uitvoerende voorzitter.

Het bedrijf, een wereldleider in merkbetalingen, heeft serial fintech entrepreneur Michael Kent aangesteld als zijn niet-uitvoerende bestuursvoorzitter. De heer Kent heeft samen met de Britse neobank Tandem wereldwijde grensoverschrijdende betalingsmaatschappijen Small World en Azimo opgericht en opgeschaald.

“Het tijdperk van supermarktcadeaukaarten en mobiele opwaarderingen loopt ten einde. Merkbetalingen zijn geëxplodeerd tijdens wereldwijde lockdowns terwijl consumenten digitale alternatieven voor de winkelstraat zoeken. Mensen zijn zich er nu van bewust dat online merkbetalingen veilig, snel en handig zijn”, aldus de heer Kent.

“De eigen technologie en kennis van belangrijke markten van de Recharge Group hebben het perfect gepositioneerd om van deze trend te profiteren. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring naar een toch al uitzonderlijk bedrijf te brengen”, voegde hij eraan toe.

Recharge.com, mikt op een omzet van € 450 miljoen en een groei van 50% op jaarbasis in 2021, en is van plan de financiering te gebruiken om zijn mobiele aanbod verder te verbeteren, zijn productassortiment uit te breiden en de internationale expansie te versnellen. Het bedrijf verkreeg de financiering grotendeels van het Londense Kreos Capital, dat gespecialiseerd is in het verstrekken van financiering aan snelgroeiende bedrijven.

“We leven in een wereld van onmiddellijke wensvervulling, van taxi’s die op aanvraag verschijnen tot levering op dezelfde dag van consumptiegoederen. Recharge.com geeft klanten een snelle, veilige en eenvoudige manier om aan hun wensen te voldoen, of dat nu een overboeking is of toegang tot digitale goederen en diensten. Met extra financiering en nieuw leiderschap zijn we klaar om ons snelgroeiende bedrijf naar een nieuw publiek over de hele wereld te brengen”, aldus Günther Vogelpoel CEO van Recharge.com.

De ontwikkelingen komen op het moment nu Recharge.com zich voorbereidt om verder uit te breiden in Noord-Amerika en nieuwe regio’s binnen te gaan, waaronder Latijns-Amerika en het Midden-oosten. Vorig jaar werd het bedrijf voor de tweede keer genoteerd als Deloitte Tech Fast 50-bedrijf, nadat het in 2019 een investering van € 22 miljoen van Prime Ventures had veiliggesteld.