Carerix

Carerix is leverancier van recruitment- en detacheringoplossingen die corporate recruiters en intermediairs faciliteren om te komen tot de beste match. De oplossingen worden in de vorm van een SaaS-model gehost en geleverd via beveiligde datacenters. Onder Carerix’ klanten bevinden zich onder meer (werkmaatschappijen van) Randstad, USG, Adecco, DPA, Manpower en gespecialiseerde intermediairs in ICT, oil & gas, finance en service-industrie.

Carerix is Europees marktleider op het gebied van detachering- en recruitment softwareoplossingen.

Jaar 2011
Status voormalig
Website www.carerix.com

Strategie

De groeistrategie van Carerix was gericht op het professionaliseren van de sales en marketingfunctie, (inter)nationale groei en de uitbreiding van het technologische ecosysteem van Carerix. Om dit te bewerkstelligen is fors geïnvesteerd in commercieel en technologisch talent. Carerix is in 2018 verkocht aan het Franse technologiebedrijf Pixid.

Team

Om de strategie te bewerkstelligen is in het eerste investeringsjaar aangevangen met de opvolging van de beide oprichters door een professioneel management team. Van daaruit is de omslag gemaakt van een technologie gedreven organisatie naar een meer marktgerichte onderneming met behoud van technologische voorsprong.

Groei

De groeistrategie heeft uiteindelijk geresulteerd in een verviervoudiging van de omzet die grotendeels is gerealiseerd buiten Nederland. Daarnaast is het technologische ecosysteem verder verrijkt door proprietary- en third party technologie. Dat heeft geleid tot technology leadership in Europa.

Committed Capital houdt balans tussen het leveren van een wezenlijke strategische bijdrage en operationele & financiele ondersteuning.

Reinald Snik, CEO

reinald slik, carerix