14jul
Aan: 14 juli 2020 In: Acquisities

Amsterdam, 14 juli 2020 – Committed Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Intersteel Group, een fabrikant van design deurkrukken met bijbehorende raamsluitingen en accessoires. Het belang is onder andere overgenomen van investeringsmaatschappij 5square, uit Laren, en Peter van Leeuwen, derde generatie van het familiebedrijf. De verkopers zijn door OXEYE Advisors bijgestaan tijdens deze verkoop.

Intersteel, opgericht in 1902 onder de naam Van Leeuwen, is uitgegroeid tot een autoriteit in Nederland op het gebied van stijlvol en hoogwaardig deur- en raambeslag. Het familiebedrijf, met bijna 60 medewerkers, ontwerpt en produceert in eigen beheer. Design, veiligheid en techniek zijn belangrijke kernwaarden binnen de organisatie.

Onder leiding van Ronald Taling en in samenwerking met 5square heeft Intersteel de afgelopen jaren haar groei verwezenlijkt door het implementeren van een omnichannel strategie en het uitbreiden van het product assortiment.

De komende jaren zal de focus liggen op het voortzetten van de ingezette koers, het verder professionaliseren van de organisatie en op internationale expansie.

Wai Ki Chiu, partner bij Committed Capital: “Wij zijn onder de indruk van Intersteel als organisatie en de groei die het de afgelopen jaren heeft gerealiseerd. Wij verheugen ons erop om Intersteel op een actieve manier te ondersteunen in de volgende fase van haar ontwikkeling.”

Mark Gitsels, partner bij 5square: “Wij zijn blij met de stappen die we met Intersteel hebben kunnen maken en wensen Intersteel en Committed Capital veel succes in deze nieuwe fase.”

Ronald Taling, directeur Intersteel Group B.V.: “Met Committed Capital als partner ben ik ervan overtuigd dat we Intersteel naar het volgende niveau gaan tillen.”

Peter van Leeuwen: “Met veel trots kijk ik terug op het aandeelhouderschap van de familie Van Leeuwen van bijna 120 jaar. Met Committed Capital als nieuwe aandeelhouder en Ronald Taling aan het roer laten wij Intersteel in goede handen achter.”

– END –

Over Intersteel Group

Intersteel Group bestaat uit verschillende bedrijven waarbij Intersteel het toonaangevende bedrijf is op het gebied van stijlvol deur- en raambeslag met bijbehorende accessoires. Intersteel verstaat de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieur. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: Modern & Strak, Landelijk & Klassiek of Vintage & Retro. De lijnen, ontwikkeld vanuit design- techniek en veiligheid, worden zowel in samenwerking met toonaangevende architecten, als in eigen beheer ontworpen en geven deuren en ramen een geheel eigen finishing touch. Misschien voor velen onopvallend, maar telkens sfeer-ondersteunend aanwezig. Kijk voor meer informatie op: www.intersteel.nl