01feb
Aan: 1 februari 2024 In: Acquisities

Zak Habgood, oprichter en CEO van Cipher10:

“Sinds 2020 is ID-ware onze naaste en belangrijkste partner, we hebben samengewerkt aan een aantal fantastische projecten en echte waarde en innovatie geleverd aan onze klanten. Onze overname door ID-ware Group stelt ons in staat om nog meer waarde te bieden bij het implementeren van een best-in-class Physical Identity & Access Management (PIAM) oplossing. De organisatorische diepgang van de ID-ware Group zal ons ook in staat stellen om verder te groeien en gebruik te maken van onze uitgebreide wederzijdse ervaring. Onze expertise in cloud-technologie en high-end security engineering voegt alleen maar toe aan de reeds formidabele technische kennis van de groep. Onze AI-gestuurde Photo Capture Tool integreert al met de platformen van ID-ware, dus het is een echte aanvulling op onze gecombineerde suite van beschikbare producten”.

Andrew Sieradzki, CTO van Cipher10:

“Deze fusie versterkt de bestaande band tussen ID-ware en Cipher10, en zal onze klanten enorm ten goede komen met het jarenlange erfgoed dat ID-ware brengt op het gebied van smart card management, gekoppeld aan de innovatieve smart card applicaties die Cipher10 heeft geleverd aan klanten van de centrale overheid en kritieke nationale infrastructuur (CNI).”

Bernd Dieckmann, CEO ID-ware Groep:

“Wij zijn verheugd dat Cipher10 Ltd. deel gaat uitmaken van de ID-ware Groep. Sinds jaren zijn we partners en werken we succesvol samen in verschillende projecten. Cipher10 heeft bewezen een uiterst competente partner te zijn met hooggekwalificeerde mensen. De expertise in het leveren van volledig beheerde oplossingen, de expertise in cloud computing in combinatie met hun security engineering zal de ID-ware Groep een sterke positie geven in de security markt die zich verder ontwikkelt in de richting van service gebaseerde oplossingen. Cipher10 zal de ID-ware Groep perfect aanvullen.

Bovendien zien wij met Cipher10 een enorm potentieel voor een verdere uitbreiding naar de UK markt om zo, na de BENELUX en DACH regio, een 3de thuismarkt toe te voegen.

Cipher10 vult ook de ID-ware softwareportfolio aan met zijn zelfontwikkelde AI-gebaseerde fotocapture tool waar onze bestaande en toekomstige klanten van zullen profiteren.”

Met deze overname versterkt ID-ware Group verder haar marktpositie als toonaangevende leverancier van Physical Identity & Access Management oplossingen in Europa en breidt haar oplossingen- en dienstenportfolio uit voor verdere groei.

Over Cipher10:

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf Cipher10 Ltd levert IT- en beveiligingsconsultancydiensten, gespecialiseerd in toegangscontrolesystemen & fysiek identiteits- en toegangsbeheer. Het ontwikkelt ook innovatieve oplossingen zoals zijn AI-gestuurde Photo Capture Tool.

Over ID-ware Group:

ID-ware is een toonaangevende leverancier van Physical Identity & Access Management oplossingen en ondersteunt organisaties wereldwijd met effectieve oplossingen op het gebied van badge-, fysieke toegangs-, bezoekers- en contractantenbeheer voor toegangscontrolesystemen, tijd & aanwezigheid, kantinesystemen en beveiligd printen.

Het softwareplatform voor lifecycle management van multifunctionele kaarten en mobiele credentials voor het uitgeven en intrekken van autorisaties aan verbonden systemen in realtime is van centraal belang.

Vandaag telt de ID-ware Groep ongeveer 120 werknemers en is vooral actief op de Europese markt.