29jan
Aan: 29 januari 2019 In: Acquisities

Amsterdam, 29 januari 2019 – Committed Capital heeft een aandeel genomen in Connecthing, een sterk groeiend sales platform voor de energiemarkt. Committed Capital ondersteunt Connecthing in haar groei door te investeren in de organisatie, productontwikkeling en een actieve buy-and-build strategie. Nadat eind 2017 NutSelect is overgenomen, is recentelijk ook Synnion aan de groep toegevoegd.

Zowel Connecthing als Synnion zijn platformen die energieleveranciers en energieadviseurs aan elkaar koppelen. Ze zijn actief in de Nederlandse markt waar jaarlijks 1,2 miljoen huishoudens van energieleverancier wisselen. Deze markt is de afgelopen jaren gestaag gegroeid maar biedt nog voldoende potentie. Zo’n drie miljoen huishoudens zijn afgelopen vijf jaar niet van energieleverancier veranderd.

Connecthing biedt net als Synnion via haar platform aan energieadviseurs sales en CRM functionaliteiten en ontzorgt energieleveranciers door er zorg voor te dragen dat door adviseurs verkochte energiecontracten voldoen aan hun kwaliteitseisen. Via de platformen van Connecthing en Synnion hebben in Nederland circa 15 energieleveranciers toegang tot circa 1.500 energieadviseurs die energiecontracten aan particulieren en zakelijke klanten verkopen. Beide platforms verzorgen jaarlijks een groot aantal overstappen en behoren hiermee in omvang gezamenlijk tot de top drie van de Nederlandse markt.

Door de recente overname van Synnion kan er sneller worden doorontwikkeld. Dit betekent dat er meer functionaliteiten kunnen worden toegevoegd. Zo bestaat bij zowel leveranciers als adviseurs de wens om naast energiecontracten ook duurzame energie producten via de platformen te verkopen zoals warmtepompen, laadpalen en zonnepanelen. Bij beide bedrijven gezamenlijk zijn zo’n 45 werknemers in dienst, van wie de meeste in productontwikkeling en ondersteuning.

Wai Ki Chiu, Committed Capital:

“Connecthing en Synnion bieden elkaar toegevoegde waarde en kunnen gezamenlijk nog beter profiteren van de groei in de markt. Naast de inhoudelijke match passen ze goed in onze investeringsfilosofie. Het zijn sterk gepositioneerde MKB-bedrijven in een dynamische markt die wij actief gaan ondersteunen door te investeren in de organisatie, productontwikkeling en internationalisatie. ”

Jasper de Vroome, Connecthing:

“De energiemarkt is volop in beweging. Dat biedt mogelijkheden voor aanbieders en consumenten. Als ondernemende marktpartij zijn we flexibel en kunnen we snel schakelen. Ons platform verbindt leveranciers, adviseurs en consumenten en het mkb. De Nederlandse energiemarkt loopt voorop als we kijken naar omringende landen als België, Frankrijk en Duitsland. We verwachten dat ook daar de bereidheid om van energieleverancier te wijzigen, zal toenemen – mede door verdere deregulering en toenemende competitie. Samen met onze 45 bevlogen medewerkers en Committed Capital willen we versneld stappen zetten om optimaal in te kunnen spelen op deze te verwachten groei.”

Voor meer informatie

Persbericht in PDF

CFF Communications
Jan van Ewijk | Janneke Dijkstra
+31 (0)20 575 4011 | +31 (0)20 575 4017
jan.vanewijk@cffcommunications.nl | janneke.dijkstra@cffcommunications.nl

Over Committed Capital

Committed Capital is een private equity investeerder in het mkb met een bewezen verdienmodel, sterk concurrentievermogen en stevige groeiambities. Committed Capital levert toegevoegde waarde door het (uit)bouwen van een managementteam dat als startpunt dient in de verdere ontwikkeling en groei van ondernemingen. Voor meer informatie zie: https://committedcapital.nl/

Over Connecthing

Connecthing is gevestigd in Breda. De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van organische groei en het verder uitbouwen van het IT platform. De komende jaren zal het platform meer producten en diensten gaan aanbieden waaronder ook duurzame toepassingen. Het platform is een B-to-B-to-C oplossing waarbij de partners onder andere actief in vastgoed, installatiebranche, retail, telefonische verkoop en thuis verkoop (op afspraak) optimaal worden ondersteund in het adviseren van hun eindklanten.