Verasol

Verasol ontwikkelt, produceert en verkoopt een breed assortiment aluminium tuinproducten, waaronder veranda’s en tuinkamers. Een breed netwerk van resellers, distribiteurs en eigen winkels stelt Verasol in staat om meerdere West-Europese landen te voorzien van hun tuinproducten. Verasol garandeert een hoge kwaliteitsstandaard in al zijn producten en voegt extra waarde toe aan de klantentevredenheid door het creëren van een totale tuinbeleving.

Verasol is Europees producent en verkoper van hoogwaardige aluminium veranda’s en tuinkamers.

Jaar 2009
Status voormalig
Website www.verasol.nl

verasol logo

Strategie

Onze aandacht heeft zich gefocust op het professionaliseren van de finance, marketing & sales, productie en supply chain. Bovendien hebben wij de hoge afhankelijkheid van een paar grote resellers/distributeurs, het hoge personeelsverloop, de impact van de economische crisis en toenemende druk op kwaliteit en levertijd op adequate wijze gemitigeerd.

Team

Direct na de investering hebben wij een nieuwe CEO aangesteld. Samen met de nieuwe CEO is in de jaren erna het managementteam verder vorm gegeven. Vanwege de enorme groei is in 2016 een CFO/COO aangesteld waardoor de CEO zich volledig kon focussen op de commerciële activiteiten.

Groei

De uitbreiding van het eigen winkel netwerk en de internationalisatie vormden de focus voor de toekomstige groei van Verasol. Verasol is de Europese marktleider geworden in aluminium veranda’s en tuinkamers resulterend in een significante groei in Omzet en EBITDA. Verasol werd in 2017 verkocht aan AAC Capital Partners.