Sabern

Sabern biedt consultancydiensten en softwareproducten binnen het domein van Marketing Resource Management. Dit is een softwaretool die de marketeer, het marketing-proces en bijbehorende marketingtechnologie aan elkaar koppelt waardoor de effectiviteit van de marketingstrategie toeneemt. De software van Sabern optimaliseert de communicatie door middel van digitale en mobiele kanalen. Daarnaast wordt tijdens deze optimalisatie de zakelijke identiteit van het desbetreffende bedrijf beschermd. De software van Sabern is voornamelijk gebaseerd op Adobe InDesign software.

Sabern is aanbieder van Consultancy en Software oplossingen in Marketing Resource Management.

Jaar 2009
Status voormalig
Website www.sabern.com

sabern

Strategie

Direct na investering was er focus op de ‘web-to-print’ markt en de ontwikkeling en marktintroductie van Brandifyer. De investeringsstrategie richtte zich daarna op het reduceren van de afhankelijkheid van de DGA en het opzetten van een professionele ontwikkelorganisatie met eigen IP.

Team

Direct na de investering is een managementteam gevormd waarna de DGA in 2013 is teruggetreden en is opgevolgd door een nieuwe CEO. Het ambitieuze team heeft veranderingen doorgevoerd in het strategie- en businessmodel.

Groei

Sabern is direct aan de slag gegaan met het ontwikkelen van eigen IP waardoor de organisatie minder afhankelijk werd van grote consultancy-trajecten met een significant projectrisico. Op deze wijze is de winstgevendheid van de onderneming op pijl gebleven, ondanks de veranderde marktomstandigheden en het toetreden van omvangrijke concurrenten.