Marbami

Marbami is een groothandel in fashionproducten. Het vrije Europese verkeer van goederen en diensten maakt het voor Marbami mogelijk A-label merken te lokaliseren en te verkopen aan retailers die deze producten niet direct kunnen kopen van lokale retailers. De kracht van Marbami is haar sterke in- en verkoopnetwerk in de Europese Unie dat de onderneming in staat stelt om fashionproducten op grote schaal kan sourcen tegen lage kosten.

Marbami is een groothandel in A-merk kleding.

Jaar 2012
Status voormalig

Strategie

De opvolging van de toenmalige eigenaren was fundamenteel om de groei te laten aanjagen. Vervolgens hebben wij in samenwerking met het management team gezorgd voor verdere aanwas van de klanten- en leveranciersbestand gecombineerd met enkele overnames.

Team

Als onderdeel van de transactie werd een nieuw management geïnstalleerd waarbij de sleutelpersonen binnen de organisatie zijn toegetreden als aandeelhouder. De DGA’s zijn aangebleven als aandeelhouder hebben management ondersteund in de commercie en sourcing.

Groei

Door tegenvallende marktomstandigheden en het wegvallen van een belangrijke afnemer is de groeistrategie niet van de grond gekomen. Het gevolg hiervan was dat de onderneming na een paar jaar is terug verkocht aan de DGA’s.