Carthago ICT

Carthago ICT biedt IT-consultancy diensten aan gespecialiseerd op Java en Net-Frameworks. Daarnaast opereert Carthago ICT als partner in klantgerichte projecten waarin het adviseert met betrekking tot op maat gemaakte software. Om de functionaliteit van de software te waarborgen worden de functionele voorwaarden van het systeem in een overeenkomst vastgesteld. Carthago ICT is voornamelijk actief in het oosten en midden van Nederland.

Carthago ICT is actief in de ontwikkeling van maatwerksoftware en softwareconsultancy voor de zakelijke en overheidsmarkt.

Jaar 2010
Status voormalig
Website www.carthago-ict.nl

carthago-ict

Strategie

De praktische eerste stappen in het strategisch proces waren de expansie van klantgerichte projecten en het laten toenemen van de omzet. Dit laatste is gerealiseerd door te focussen op het onderhoud van de softwaresystemen. De strategie richt zich daarnaast op het verbreden van het werkgebied en het minimaliseren van personeelsverloop.

Team

Essentieel voor een toekomstige groei en een heldere organisatiestructuur waren de opvolging van de huidige eigenaar en het installeren van een nieuw professioneel management team. Direct na de investering in 2010 werd het team gevormd die het verdere groeiproces gestimuleerd heeft.

Groei

Niet-operationele projecten, waaronder de vergroting van het netwerk van Carthago ICT, vormden de focus voor de toekomstige groei van Carthago ICT. De expansie van klantgerichte projecten en regionale uitbreiding, sinds de samenwerking met Committed Capital, heeft gezorgd voor een sterke omzet- en EBITDA-groei.