28nov
Aan: 28 november 2017 In: Verkopen

Amsterdam, 28 november 2017 – Main Capital koopt samen met management het snelgroeiende GIS en Field Service Management specialist GOconnectIT uit Nieuwegein. Het bedrijf levert toonaangevende en innovatieve SaaS oplossingen voor de kabels- en leidingen industrie, waarmee het klanten ondersteunt in het optimaliseren van administratieve processen.

GOconnectIT is opgericht in 2001. In de afgelopen jaren heeft GOconnectIT zich gepositioneerd als de meest gespecialiseerde softwareleverancier voor de kabels- en leidingen industrie. Naast het aanbieden van softwareproducten doet het bedrijf via haar adviestak veel kennis en ervaring op binnen de infrastructuur branche. De klantenbasis omvat grote corporates als Stedin, Heijmans en BAM en (semi-) overheden als Rijkswaterstaat en provincies.

GOconnectIT heeft een pallet aan oplossingen ontwikkeld waarmee zij klanten ontzorgen op administratief gebied rondom infrastructuurprojecten. De innovatieve web-based oplossingen van het bedrijf faciliteren papierloos werken, zowel in het veld als op kantoor. Daarnaast faciliteert het bedrijf een verbeterde waarborging van data en informatie, wat aantoonbaar leidt tot een reductie in graafschade en bijbehorende kosten. Dankzij de unieke positie van het bedrijf in het kabels- en leidingen landschap speelt GOconnectIT een belangrijke rol in de data- en informatie-uitwisseling tussen de verschillende partijen die samenwerken rondom complexe infrastructuurprojecten.

Committed Capital is in 2009 als aandeelhouder toegetreden en heeft GOconnectIT in de afgelopen jaren actief ondersteund in de groei van een adviesbedrijf naar een SaaS oplossingen bedrijf. Tevens zijn de oprichters van het bedrijf uitgefaseerd en opgevolgd door een management team dat samen met Main de verdere groei van GOconnectIT vorm zal geven. Committed Capital dankt de oprichters en het management team van GOconnectIT voor de succesvolle samenwerking. De verkoop aan Main bevestigt de ingezette strategie en de positie van GOconnectIT in Nederland als voorloper in de digitalisering van de kabels- en leidingenmarkt.

Committed Capital is een private equity investeerder in MKB bedrijven met een sterke groei ambitie. Focus daarbij ligt op het bouwen van een management team dat in staat is om de groeistrategie uit te voeren. De ondernemingswaarde van bedrijven waarin wordt geïnvesteerd ligt tussen de €5m en €20m. Committed Capital investeert op dit moment vanuit haar tweede fonds. Investeerders zijn informals en family offices. GOconnectIT was onderdeel van het eerste fonds van Committed Capital (voorheen Soestdijk Capital) ondersteund door Headway Capital Partners uit Engeland.

Dit is een persbericht van Committed Capital. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Albert van der Wal
Committed Capital
Amsteldijk 216
1079 LK, Amsterdam

Tel: +31 (0) 6 48 48 26 56
vanderwal@committedcapital.nl
www.committedcapital.nl