19jul
Aan: 19 juli 2019 In: Verkopen

Amsterdam / Veenendaal – op 10 juli verkocht Commititted Capital DataExpert aan Quadrum Capital. DataExpert maakte deel uit van het eerste fonds van Committed Capital (voorheen Soestdijk Capital), ondersteund door Headway Capital Partners uit het Verenigd Koninkrijk.

In een wereld waar cybercriminaliteit steeds geavanceerder, agressiever en hardnekkiger wordt, terwijl kwaadwillige activiteiten op het internet een lucratieve business blijft voor criminelen, is DataExpert ideaal gepositioneerd om deze ontwikkelingen aan te pakken door het aanbieden van een uitgebreid portfolio van op cyberintelligentie en cyberbeveiliging gerichte technologie en diensten. De geavanceerde oplossingen, een combinatie van producten van de beste verkopers en de expertise van haar ervaren consultants en trainers, helpen criminele en fraude-onderzoeksbureaus, evenals enterprise-grade klanten zoals verzekeringsmaatschappijen, telco’s en banken, om hun gegevens en digitale infrastructuur te beschermen tegen criminaliteit en fraude. Als zodanig wordt DataExpert erkend als thought leader op het gebied van nationale veiligheid. Na jaren van specialisatie heeft DataExpert zich ontwikkeld tot een toonaangevende cyberintelligentie en cybersecurity specialist in de Benelux, Nordics en Caribisch Nederland.

Commititted Capital is een participatiemaatschappij die investeert in MKB-bedrijven met een sterke groeiambitie. De typische transactieomvang bij de start van een onderneming ligt tussen 5 en 20 miljoen EUR. Commititted Capital investeert momenteel vanuit haar tweede fonds, ondersteund door informele investeerders en family offices.

Quadrum Capital is een private equity bedrijf met veel ervaring in de IT-sector. De investeringen in technologie omvatten Sparkler (Big Data Republic, JCore, JDriven, AI Vantage Divotion), Nerds & Company, Sigmax, Wazzup Software en het cyberbeveiligingsbedrijf Storro. Quadrum Capital sloot onlangs zijn 100 miljoen euro fond Quadrum Investment Fund II en DataExpert is de vierde investering van Quadrum Capital uit dit fonds.

Wai Ki Chiu (partner Committed Capital): “We willen Robbert Bakker en zijn team bedanken voor de goede samenwerking en toewijding. DataExpert is vandaag de dag uitstekend gepositioneerd als technologisch leider in een dynamisch groeiende cyberintelligentiemarkt. CFI’s inzicht in DataExpert’s unieke business model, cultuur en senior-level toewijding gedurende het hele proces waren van groot belang voor het bereiken van een succesvol resultaat met de juiste partner, dat DataExpert in staat stelt om haar internationale groeitraject voort te zetten.”