30jun
Aan: 30 juni 2020 In: Geen onderdeel van een categorie

Amsterdam, 30 juni 2020 – Committed Capital heeft een meerderheidsbelang in MR Marine Group genomen, een bedrijf dat wereldwijd jaarlijks terugkerende inspectie-,certificerings- en onderhoudsdiensten aan boord van zeegaande schepen levert.

De gediplomeerde technici van MR Marine Group bieden in meer dan 130 havens  diensten aan, en zijn gespecialiseerd in scheepsliften en ballastwaterzuiveringssystemen. MR Marine Group maakt gebruik van een wereldwijd partnernetwerk van 150 servicemonteurs om klanten optimaal te ontzorgen bij de complexe logistiek van certificering en onderhoud op zeegaande schepen.

De investering is de tweede participatie in korte tijd uit het derde fonds van Committed Capital.

Albert van der Wal, partner bij Committed Capital: “MR Marine Group heeft een wereldwijd netwerk voor het testen, inspecteren en certificeren van apparatuur aan boord van schepen. Wij zien dit toonaangevende netwerk als een zeer sterke basis om de dienstverlening van MR Marine Group verder uit te bouwen”.

Nick Bosch van Rosenthal, oprichter MR Marine Group: “De onderneming is de laatste jaren gegroeid met dubbele cijfers en opende kantoren in Panama, Shanghai, Mexico, Singapore en Hong Kong. Met een loyale, terugkerende klantenbasis en wereldwijde aanwezigheid ligt de focus nu op verbreding van de dienstverlening en verdieping van de huidige focus. We zijn een nieuwe fase ingegaan waarin we de organisatie verder professionaliseren en onze dienstverlening opschalen. Met CEO Karel Peters en Committed Capital hebben we een ijzersterk team aan boord voor een succesvolle toekomst”.


Over MR Marine Group

MR Marine Group bedient wereldwijd schepen met technische kennis en ongeëvenaarde onderdelenvoorziening. MR Marine Group biedt middels gecertificeerde technici in meer dan 130 havens inspectie-, certificerings- en onderhoudsdiensten aan voor onder meer scheepsliften en ballastwaterzuiveringssystemen. www.mr-marinegroup.com

Over Committed Capital

Committed Capital is een private-equity-investeerder in mkb-bedrijven met een bewezen verdienmodel, sterk concurrentievermogen en stevige groeiambities. De focus in het toevoegen van waarde aan de onderneming daarbij ligt op het bouwen van een management team dat in staat is om de groeistrategie uit te voeren. De ondernemingswaarde van bedrijven waarin wordt geïnvesteerd ligt tussen de €5 miljoen en €30 miljoen. Committed Capital heeft momenteel negen medewerkers, is sterk groeiend en gevestigd in Amsterdam. www.committedcapital.nl