03jul
Aan: 3 juli 2019 In: Acquisities

Amsterdam / Breda, Maandag 1 Juli 2019 – Het Bredase bedrijf Platinum dat actief is in de ontwikkeling en verkoop van (tuinmeubel)hoezen en parasols heeft in Committed Capital een partner gevonden voor de ondersteuning van haar groeiambitie. Gezamenlijk willen zij de komende jaren de uitbreiding van de activiteiten via onder andere autonome groei en mogelijke overnames verder vorm geven. Committed Capital verwerft een meerderheidsaandeel in de onderneming. DGA Kilian Audenaerde zal actief blijven in zijn huidige rol.

Platinum is in 2003 opgericht door DGA Kilian Audenaerde. De onderneming heeft in de loop der jaren binnen Nederland en België een leidende positie verworven in de verkoop van ademende tuinmeubelhoezen (onder de merknamen AeroCover en AquaShield), parasols en parasolvoeten. Het ontwerpen, ontwikkelen en sourcen van deze producten wordt binnenshuis uitgevoerd. Via een netwerk van distributiepartners – tuinmeubelspeciaalzaken, bouwmarkten en tuincentra – worden de hoezen en parasols verkocht in 28 landen, met name op de Europese markt.

In recente jaren heeft Platinum een sterke groei doorgemaakt, waarbij het zich onder andere onderscheidt in de markt door een focus op kwalitatieve productontwikkeling met brede productlijnen en het ontzorgen van haar afnemers via marketing ondersteuning en after service.

Het fusie- en overnameadvieskantoor Van Oers Corporate Finance uit Breda dat Platinum begeleidde bij de transactie bevestigt dat in Committed Capital de juiste partner is gevonden. “Platinum ziet voor de komende jaren nog erg veel kansen en samen met Committed Capital is het ook realistisch dat de groeiambitie sneller gerealiseerd wordt”, aldus Alexander den Boer, managing partner van Van Oers Corporate Finance.

DGA Kilian Audenaerde: “Door onze focus en proactieve houding is Platinum in staat om haar afnemers zoals tuinmeubelspeciaalzaken, bouwmarkten en tuincentra optimaal te ondersteunen bij het inspelen op de wensen van de consument. Met in detail uitgedachte en onderscheidende collecties kunnen wij direct (in gemixte containers en uit voorraad) leveren aan onze afnemers. Afnemers kunnen via deze kwalitatieve productconcepten eenvoudig extra omzet genereren. Wij merken dat dit door de markt wordt gewaardeerd. Met de ervaring en ondersteuning van Committed Capital gaan wij vol inzetten op de kansen in de markt met als doel onze afnemers en uiteindelijke consumenten nog beter te kunnen bedienen.”

Albert van der Wal, mede-oprichter van Committed Capital: “Met een enorme drive en toewijding heeft Kilian Audenaerde met zijn team een prachtig bedrijf gebouwd. Wij zijn blij om gezamenlijk met hen de verdere groei te mogen gaan vormgeven, onder andere via verdere internationalisatie, versterking van het team en mogelijke overnames. Het doel is om Europees Marktleider te worden en concrete stappen te zetten op de Amerikaanse markt.

Over Committed Capital

Committed Capital is een private-equity-investeerder in MKB-bedrijven met een bewezen verdienmodel, sterk concurrentievermogen en stevige groeiambities. De toegevoegde waarde van Committed Capital ligt in het bouwen en ondersteunen van het management team dat in staat is om de groeistrategie uit te voeren. Het Committed Capital team bestaat uit 6 mensen, is sterk groeiend en is gevestigd te Amsterdam. Ga voor meer informatie naar: www.committedcapital.nl