20jun
Aan: 20 juni 2017 In: Verkopen

De directie van Verasol Holding B.V. (“Verasol”) en AAC Capital (“AAC”) hebben vandaag de overname van Verasol van Committed Capital aangekondigd. Verasol is een succesvolle en snelgroeiende producent van woonveranda’s, tuinkamers en carports in Nederland en Duitsland, met de ambitie om het leidende Europese merk in residentieel buitenleven te worden. Met AAC als nieuwe partner kijkt het management van Verasol ernaar uit om zijn groei te versnellen door gebruik te maken van AAC’s uitgebreide ervaring in merkontwikkeling en roll-out strategieën. Het managementteam van Verasol, onder leiding van CEO Cor den Hartogh, zal samen met AAC investeren.

Verasol ontwikkelt en produceert op maat gemaakte aluminium veranda’s, tuinkamers, kozijnen, glazen schuifsystemen, carports en accessoires onder het merk Verasol. Het bedrijf is opgericht in 2001 met het hoofdkantoor in Helmond (Nederland) en heeft een ultramoderne productiefaciliteit en distributiecentrum in Wachtendonk (Duitsland). In de afgelopen jaren groeide de verkoop met dubbele cijfers, ondersteund door de trend van de consument om meer tijd buitenshuis door te brengen en het buitenseizoen uit te breiden, door de uitbreiding van de woon- en leefruimte in de buitenlucht met een hoog comfortniveau. Het bedrijf realiseert een omzet van 25 miljoen euro en telt ca. 110 medewerkers. Verasol’s onderscheidt zich door een compleet assortiment hoogwaardige producten en bijbehorende service tegen aantrekkelijke prijzen. Maatwerk wordt geleverd via geselecteerde dealers en eigen winkels, voornamelijk in Nederland en Duitsland.

Dit is de vijfde platformaankoop voor AAC’s Benelux gerichte fonds en past in de strategie van AAC om te investeren in bedrijven met een sterk internationaal groeipotentieel.

Cor den Hartogh, CEO Verasol, zegt hierover:

“Samen met Committed Capital en de oprichter, de heer B. Verhoeven, hebben we met succes ons productassortiment uitgebreid en een nieuwe productiefaciliteit opgezet. De investering van AAC is een bevestiging van de koers die we zijn ingeslagen. In AAC vinden we een gelijkgestemde partner, die onze ambitie deelt om het merk Verasol te versterken en de internationale groei te versnellen, zowel in eigen winkels als in het dealernetwerk. Wij hebben de ambitie om in geselecteerde Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk, het leidende merk op het gebied van residentieel buitenleven te worden. ”

Marc Staal, Chairman bij AAC, zegt:

“We zijn erg blij dat we de kans krijgen om samen met het management te investeren in Verasol. Cor den Hartogh en zijn team hebben een solide bedrijf opgebouwd met een brede productportfolio van kwaliteitsproducten, slanke bedrijfsprocessen en een dubbele distributiestrategie. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken en ons netwerk en onze expertise te gebruiken om het bedrijf te ondersteunen in de volgende groeifase”.

Albert van der Wal, Partner Committed Capital, zegt:

“Tijdens onze investeringsperiode hebben we de oprichter van Verasol vervangen door een nieuw managementteam. Samen met dit team hebben we de dubbele distributiestrategie geïmplementeerd, uitgebreid naar Duitsland, België en Frankrijk en hebben we de eigen productiefaciliteiten in Duitsland opgezet. Dit alles heeft geleid tot een sterke groei van het bedrijf. Wij danken het managementteam van Verasol voor de vruchtbare en prettige samenwerking en wensen Verasol veel succes met de nieuwe aandeelhouder en de verdere groei-ambities”.

—- Einde —-

Opmerkingen voor de redactie

Over Verasol Holding B.V.

Verasol is in 2001 opgericht en is uitgegroeid tot een kwaliteitsmerk voor het buitenleven. Verasol produceert jaarlijks 6.500 tuinkamers en heeft ca. 110 medewerkers in dienst. Het bedrijf verkoopt een breed assortiment producten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België via een eigen winkelnetwerk, geselecteerde dealers en distributeurs.

www.verasol.nl

Over AAC Capital

Met kantoren in Amsterdam en Antwerpen is AAC een toonaangevend Benelux mid-market buy-out bedrijf, dat tot op heden 31 management buy-outs heeft afgerond. AAC richt zich op mogelijkheden voor meerderheidsbelangen in winstgevende, kasstroomgenererende bedrijven met hoofdkantoor in de Benelux. De transactieomvang van AAC ligt doorgaans tussen de €10 en €150 miljoen en AAC investeert momenteel vanuit haar derde, op de Benelux gerichte fonds. AAC is een groeigericht investeerder, met bedrijven in portefeuille zoals Desotec, Corilus, Lubbers Transport Group en Hobré Instruments.

www.aaccapital.com

Over Committed Capital

Committed Capital is een participatiemaatschappij die investeert in MKB-bedrijven met een sterke groeiambitie. De focus ligt op het opbouwen en ondersteunen van het managementteam dat in staat is om de groeistrategie uit te voeren. De transactieomvang varieert tussen de € 5 en € 20 miljoen. Committed Capital investeert momenteel uit het tweede fonds, ondersteund door informele investeerders en familiekantoren. Verasol maakte deel uit van het eerste fonds van Committed Capital (voorheen Soestdijk Capital), ondersteund door Headway Capital Partners uit het Verenigd Koninkrijk.

www.committedcapital.nl