Wat we doen

Wij zijn sociale rekenaars. We investeren in ondernemingen die net als wij geloven in de kracht van hun mensen. Onze investeringsfocus is gericht op groeiende ondernemingen met een intrinsieke ambitie. De onderneming kan zich focussen op de kerntaken en wij geven ondersteuning op organisatorisch vlak. Zo creëren we samen duurzame groei.

We nemen de menselijke maat, de bestaande kracht en voegen onze kennis en ervaring toe om bedrijven optimaal te laten presteren. Onze focus is samen te vatten in drie speerpunten:

Strategie

Ten tijde van de transactie analyseren we de organisatie, de markt en de groei-opportuniteiten. Samen tekenen wij de langetermijnstrategie uit. We zorgen ervoor dat de strategie omgezet wordt naar een praktisch uitvoerbaar plan met een duidelijke operationele agenda.

Team

Wij zorgen voor een winnend team en helpen bij het uitkristalliseren van een heldere organisatiestructuur geënt op de toekomstige groei. Dit doen we door:

  • Het oppakken van opvolgingsvraagstukken, indien nodig
  • Het aantrekken van ‘machers’
  • Het creëren van een gedreven en ambitieuze bedrijfscultuur

Binnen ons eigen netwerk hebben we veel professionals, maar we werken ook graag samen met gespecialiseerde headhunters en HR-professionals.

Groei

Committed Capital heeft diepe ervaring in het opschalen van bedrijven met tussen de €1-€3m EBITDA naar €5-€8m EBITDA. Onze ondernemende insteek is kenmerkend; met de bereidheid en het enthousiasme om (markt)kansen te pakken. Het management richt zich volledig op de groei en wij focussen ons op niet-operationele projecten, zoals organisatie en team, internationalisatie, overnames, exit planning en financiering.