comitted_capital_7204

Wie zijn we?

Achter Committed Capital staan een 30-tal succesvolle (ex-)ondernemers en family offices uit Nederland, België en Duitsland. De investeerders beschikken over een waardevolle staat van dienst en ervaring die wij, waar nodig, kunnen inzetten als klankbord om onze portfolio bedrijven te ondersteunen.

Wij richten ons op ondernemingen met een operationele winstgevendheid van tussen de €1m – €4m. Wij zien het als een gezamenlijke uitdaging om onze ondernemingen te laten groeien naar een operationele winstgevendheid van meer dan €5m. Dit doen wij door een combinatie van organische groei en/of door middel van overnames.

Wat we doen

Wij brengen zelf algemene bedrijfs- en organisatiekennis in. We verwachten dat de operationele teams in onze bedrijven over sectorspecifieke kennis beschikken. Onze ervaring is dat de combinatie van beide soorten kennis onze bedrijven in staat stellen om duurzamer en versneld groeiplannen te realiseren.

Committed Capital investeert in ambitieuze bedrijven met een bewezen verdienmodel en een verdedigbaar concurrentievermogen. Indien wij geloven in het businessmodel zijn wij graag bereid mee te helpen om een bedrijf naar de volgende fase te brengen.

Wij richten ons op bedrijven met een ondernemingswaarde tussen de €5m en €20m en een operationele winstgevendheid tussen de €1m en €4m. De omvang van teams in dergelijke bedrijven varieert vaak tussen de 10 en 50 mensen.

Onze kerncompetenties

Winnende teams bouwen 100% 100%
Groeiplannen uitkristalliseren 94% 94%
Organische groei faciliteren 74% 74%
Overnames faciliteren 65% 65%
0
Aantal kinderen
0
Nationaliteiten in team
0
Uitdaging: Stelvio

Gerichte investeringen

Bij Committed Capital richten wij ons op Nederlandse bedrijven met een bewezen staat van dienst en een positieve kasstroom. Wij participeren in het eigen vermogen als meerderheids- of minderheidsaandeelhouder. De omvang van de ondernemingen waarin wij actief zijn varieert tussen de €5m en €20m.

Wij zijn een team investeringsspecialisten met veel oog voor mensen en voor het stimuleren van groei. Op basis van onze investeringen in het verleden beschikken we over veel kennis op het gebied van technologie (software, high traffic websites) en productie- en handelsbedrijven die in staat zijn in hun keten verticaal te integreren.

Het investeringsteam van Committed Capital hecht veel waarde aan korte en open lijnen onderling en naar onze bedrijven toe. Wij maken er een bewust punt van om in korte tijd met een heldere reactie te komen of wij bij een investeringspropositie passen.

comitted_capital_7432